Innledning
vel i 1914 når Første Venderkrig startet, så hadde få mennesker anelse om at det ville bli en krig i motsetning til noen annen krig de har sett før.

Etter hvert ville det bli ansett som en total krig og en som ikke bare involverte soldater, men også mange sivile.

Første verdenskrig begynte med attentater på en Østerriksk erkehertug Ferdinand av en serbisk statsborger og endte fire år senere i 1918.

Etter at Østerrike-Ungarn erklærte krig mot Serbia, kom Tyskland for å hjelpe til. Det settet med en kjedsomhet som førte til flere lands involvering i krigen.

Utdrag
Tanker er bevis på hvordan 1verdens krig var en fullstendig krig på grunn av store omfanget av skade de kunne gjøre akkurat som anstrengelsen som ble lagt i å bygge dem.

Gass er en annen illustrasjon av teknologi som første verdens krig brakte «giftige røyk hat blitt brukt så ofte i kamper siden gamle anledninger, og i 1912 brukte franskmennene begrensende mengder nervegass i politiets oppgaver.

Ved oppblussingen av første verdenskrig begynte tyskerne effektivt å lage syntetiske våpen» (tyskerne presenter giftig stoffgass).

I første verdenskrig var gass uregulert, noe som gjorde det til et våpen i absolutt krig.

Disse nye våpnene, for eksempel tanken og giftgassen kunne drepe mange offiserer, og da krigen var over så var over 8.528.831 soldater døde og 21.189.154 var skadet. (World War I Fast Facts).

Ut fra denne målingen var det umiskjennelig en fullstendig krig på grunn av mengden krigere assosiert med krigen og antallet til slutt sparket bøtta.

Innovasjon var et betydelig stykke for første verdenskrig og demonstrer hvordan det var en absolutt krig på grunn av anstrengelsen som ble lagt i å bygge opp innovasjonene og antall individer den avviklet.

Propaganda ble brukt i første verdenskrig som en enhet for å overtale vanlige borgere til å gjøre krigen deres viktigste behov som tilfredsstiller en del av all ut krig.

«under første verdenskrig ble rasende målrettet publisert brukt på en verdensomspennende skala.

Den store krigen var den viktigste komplette kampen der hele land og ikke bare dyktige militære ble sikret dødelig kamp (skildere fienden).

Alle nasjoner presset på for å bygge opprettholdelse i kampen som et instrument for å hjelpe dem å vinne krigen og publisitet var en tilnærming til grensesnitt med vanlig folk.