Innledning
Den har fått navnet fra Latin (Australis) språket som byter sør-land, og de første menneskene har kommet var egentlig opprinnelige fra Sørøst Asia for mer enn 40 000 år siden i følge av flere historikere, mens nasjonen Australia ble grunnlagt av britiske innvandrere.

Innholdsfortegnelse
Oppdagelsen av Australia: tidligere
De hvite immigrantene:
Aborginere : Australsk
Tekstilindustri og gullfunn:

Utdrag
tidligere hadde britiske koloniserte veldig store deler av verden for å steile andre lands resurser as at de kan bygge dere land som få bedre liv som de har i dag, og de som var lov brytende ble de avvist til andre steder.

Den mest skjent Britiske sjøfareren James Cook, i 1770 gikk i landet sør for det vi skjener i dag Sydney, og tok hele østkysten, som han kalte New South Wales, i besittelse på vegene av den britiske kong.

Dette ble den første av alt seks britiske kolonier, som mot slutten av 1800- tallet besluttet å danne en føderasjon.

Samveldet av de australske starter ble opprettet 1. januar 1901 og Australia var blitt et konstitusjonelt monarki og en fri, føderal stat.

---

Aborginere : Australsk aboriginer var de første folk som bodde i Australia for minst 50 000 år siden, dette var et nomadefolk, som levde på jakt og samle mat fra bakken mens de reiste fra et sted til et annet

og de hadde ingen lov som styrte dem eller presidenter, men beslutningstaking var i hedensk på de gamle mennene med erfaring og ekspertise og de kjente en type hedensk tilbedelse.

Da europeerne ankom Australia, var antall rundt 300 000 fordelt på 500 grupper, noen ganger kalt stammer.

Det er indikasjoner på at både indianerne kineserne og indoneserne var kjent med kontinentet i Australia før europeerne visste det.

Tekstilindustri og gullfunn:
Agriculture developed in its various sectors after the year 1860 AD.