Næi til 10 prosent fraværsgrense. | debattinnlegg

Innledning
Jeg mener at vi ungdommene som går på videregående skole ikke skal ha 10 prosent fraværsgrense. Det finnen flere grunner til at jeg mener at vi ikke skal ha en fraværsgrense.

Grunnene kan være alt fra hvordan den påvirker vår psykiske helse, at flere folk ikke får karakter i et eller flere fag som kan resultere med at flere dropper ut av et eller flere fag, og i verste fall droppe ut av skolen, og at noen føler at de blir tall og ikke elever.

Utdrag
For i dagens generasjon så er det et veldig stort press på oss ungdommer, innen hvordan vi skal prestere på skolen men også i fritiden, noe som går veldig inn på den psykiske helsen vår.

Dette presset kan noen gang bli får overveldende, som resulterer med at vi kan bli mentalt utmattet, og kan ha vansker for å dra på skolen hver eneste dag. Jeg mener at 10 prosenten er med på å skape å et større press blant oss ungdommene, som kan resultere med at flere ungdommer bli psykisk syke.

Andre ting fraværsgrensa har ført til er at flere elever ikke får karakter og vurdering i faget. På grunn av dette er det flere som rett og slett dritter å komme til timen hvis de har fått 10% i et fag.

Det er fordi at elevene ser at de har fått mer enn 10 prosent fravær i for eksempel engelsk, der elevene tenker at det er ikke noe poeng å komme til disse timene lenger siden de nå ta opp dette faget til neste år.

Men denne grensen har også ført til at flere elever føler at de må dra på skolen for å hode fraværsstatistikken lav, og kommer ikke på skolen for å lære. For vi elevene kommer faktisk på skolen for å bli utfordret, og for å utvikle seg til å bli klar for arbeidslivet.

Men grenser tar fra oss muligheten til å lære selv og ta ansvar for å komme seg på skolen. Den ender mer opp til at vi blir tvunget til å møte opp, som om det skal være en straff.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå