Lønner det seg å senke lavalderen for vanlige fengsler

Innledning
Ofte blir det diskutert om hva som er rimelig alder for å fengsle personer som gjør noe galt. Skal barn sitte i fengsel med voksne kriminelle? Skal man senke lavalderen for å komme i vanlige fengsler? Hva kan skje dersom dette blir aktuelt?

For det første er jeg imot at lavalderen i Norge skal senkes for å komme i vanlige fengsler. Jeg synes det er brutalt nok at barn må sitte i barne- og ungdomsfengsel, det burde være mulig å gjøre noen fler tiltak før dette skal kunne være nødvendig.

Barnevern, foreldre, lærere og politiet bør kunne oppdage det å søke om rehabilitering, eller hjelpe før det blir såpass alvorlig at det blir nødvendig å fengsle barn.

Utdrag
Det er derfor lite fornuftig å senke lavalderen. Se for deg om 15-åringer skal sitte i fengsel med voksne personer som har utført alvorlig kriminalitet. 15-åringen er vanligvis skoleflink, og gjør aldri noe den ikke har lov til.

En dag føler 15-åringen seg presset til å gjøre noe ulovlig. Skal han da sitte inne for dette med for eksempel en 40år gammel mann som har smuglet store mengder narkotika?

Eller en 30år gammel dame som har knivstukket noen på gata? Tror du ikke disse personene kommer til å enten gjøre barnet livredd, eller påvirke det til å gjøre andre ting?

Jeg skjønner at det kanskje også kan gjøre at barna blir såpass redde av fengsel at det kanskje kan gjøre at de tenker seg om to ganger før de gjør noe. Men samtidig tror jeg ikke skremsel vil være nok for de som faktisk gjør kriminelle handlinger.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå