Kortere skoledager – tid er en gave | Norsk Oppgave

Innledning
For det første er flesteparten av alle som går på skole ungdommer. Ungdom er i fasen der du ikke er barn lengre, men på vei over i voksenlivet. Ungdom som er i puberteten trenger mer søvn og tenderer til å være mer B-mennesker i denne perioden.

Ungdom bruker lengre tid på å sovne enn voksne. Professor og søvnspesialist Bjørn Bjorvatn ved Haukeland Universitetssykehus sier at tiden vi føler oss klare til å legge oss forandrer seg gjennom hele livet.

Forskning viser tydelig at ungdom dermed lærer bedre når skolen starter senere. Dette er prøvd ut i praksis i Seattle i USA og karakterene gikk i gjennomsnitt opp fem prosent når elevene begynte senere.

Utdrag
Elever profiterer mye mer på en ekstra time søvn enn å bruke tiden på å lese 50 sider, gjøre ekstra oppgaver og få masse prosjekter som skal bli slutt i slutten av uken.

Ikke bare vil elevene glemme alt de skal lære, men vi vil også gjøre en dårligere jobb og øke stressnivået. Dere sier vi skal bruke tiden vår klokt, men helt ærlig, er dette klokt?

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå