Karriereprosjekt Siviløkonom NHH | Samfunnsfag Oppgave

 Karriereprosjekt – Master I ØKONOMI OG LEDELSE, siviløkonom

 1. a) Utdanning

  Mastergrad i økonomi og administrasjon ved NHH Norges Handelshøyskole.

  Krav:
  Generell studiekompetanse
  53 studiepoeng med førstegangsvitnemål, 56 poeng ordinært.
  S1+S2 eller R1 matte

  Informasjon hentet fra nettsiden til NHH. (NHH, Norges Handelhøyskole, 2016)

Søknad:
Gjennom samordna opptak med egen studiekode «vel 191 345».
Fristen er 15. april.
Søker inn på bachelor → garantert plass på master etter bachelor.

Informasjon hentet fra nettsiden til NHH.

Innholdsfortegnelse
Del 1: Utdanning og yrk
Del 2: Økonomi

Utdrag
a) Månedsbudsjett studietid:
Jeg ble fort ferdig, derfor kombinerte jeg års- og månedsbudsjett ettersom det gjorde det enklere for meg å lage et realistisk månedsbudsjett.

På nettsiden til lånekassen fant jeg ut ved hjelp av kalkulatoren deres hvor mye jeg vil få i lån og omgjøringslån.

Lønningen fra jobben mener jeg er realistisk. Jeg har beregnet en timelønn på 155 kr hvor jeg har en stilling hvor jeg jobber én gang i uka fast og annenhver helg. I tillegg har jeg skrevet opp en høyere lønn de månedene jeg vet jeg kommer til å jobbe mer, som i sommerferien og rundt jula. Dette har jeg erfaring med fra min egen jobb, så jeg tenker det er realistisk for studietiden også. Jeg har beregnet skatt og trukket det fra lønna på forhånd.

I august beregnet jeg å bruke 5 000,- av studielånet og 5 000,- fra sparekonto til å kjøpe en ordentlig PC til resten av studietiden. PC-en står oppført under «undervisningsmaterialer». I årsbudsjettet tar jeg utgangspunkt i det første året i studietiden. Jeg vil kun trenge å kjøpe PC dette året, så denne utgiften vil falle bort fra budsjettet de andre årene.

På nettsiden til NHH fant jeg ut at semesteravgiften til Studentsamskipnaden i Bergen er på 590,- pr semester. Sammen med semesteravgiften krever NHH inn en avgift på 190,- pr semester som går uavkortet til Kopinor.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
 • Oppgaven blir kvalitetssjekket
 • Vent i opptil 1 time
 • 1 nedlastning
 • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå