Budsjett Oppgave husholdning | Samfunnsfag

Budsjettnotat

Innledning
I min familie er vi 4 stykker og en hund. Mor, far, to barn og en hund. Til sammen tjener vi 1,2 millioner brutto i året.

Jeg jobber på treningssenter og tjener ca 2000kr mnd. Hvor mye jeg tjener kan variere hver måned, det kommer opp til hvor mye jeg får jobbet.

I måneden har jeg to helt faste utgifter det er 89kr på mobilforsikring, og 365 på reisetransport. På mat og drikker har jeg 300 kr ut denne måneden å bruke på for eksempel lunsj, eller mat før skolen og før trening.

Klær og sko har jeg tatt med inn under Blackfriday for tenker å bruke penger på det da, i den kategorien har jeg også tatt med gaver for det håper jeg å få kjøpt når det er blackfriday for å få spart penger på julegaver.
På personlig pleie har jeg satt opp 150kr for det kan variere. Mediebruk og fritid har jeg satt opp 200kr. Viss jeg skal på kino. I slutten av november skal jeg ha 341kr til gode.

Budsjettet for Desember er litt annerledes for da har jeg fått kjøpt de fleste gavene, og har mer penger å bruke på andre ting. I slutten av desember skal jeg ha 211kr til gode uten bonus.

Jeg har valgt en fiktiv familie som har en inntekt på 65 000kr i måneden netto.
I boliglån betaler de ca 10 500 kr i måneden. Mat er det satt opp 7000kr noe som er helt fint budsjett på mat med tanke på hvor mange det er i husholdningen og alderen. Klær og sko er det satt opp 2000kr fordi tenåringen har egen inntekt og det blir regnet med at hun kjøper klær selv.

Det samme er tenkt med personlig pleie, det er en post som ikke det blir brukt så mye penger på. Budsjettet på bilkostnader er ganske høy for foreldrene i familien jobber langt vekke og da blir det mye bensin/diesel.

Gutten går på SFO og det er en fast sum som skal betales hver måned. Mediebruk er 2500 ettersom alle har fritidsaktiviteter som det skal betales en fast sum til hver måned. Møbler er det ikke satt opp noe fordi det er post som blir brukt veldig sjeldent. I desember budsjettet er det derimot satt opp 1100kr på for det trengs kanskje dekorasjoner.

Utdrag
Regnskapsnotat for November og Desember:
På slutten av November og Desember har jeg satt opp regnskap for de to månedene og tatt utgangspunkt i budsjettet over min personlige økonomi. Jeg har også frikort så skatt er ikke noe jeg betaler. Derfor står det samme beløpt på netto og brutto.

I regnskapet for begge månedene har jeg fått en del bonuser som er penger fra jul, penger for noe jeg har solgt og penger som jeg har fått fra mamma og pappa her og der. Regnskapet i November ble det brukt mer penger på nesten alle postene som klær og sko, personlig pleie og gaver/blackfriday.

Post 1 brukte jeg ca 50kr mindre enn det var i budsjettet, noe som var litt uforventet. På post 2 brukte jeg 249 kr når i budsjettet hadde jeg ikke satt opp noe for den måneden, grunnen til det er ikke noe spesifikk, kjøpte ikke noe på den posten som jeg egentlig hadde bruk for.

Personlig pleie ble det også brukt mer enn det var i budsjettet, men heller ingen grunn til det. Jeg brukte da 46kr over budsjettet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå