Budsjettnotat

Innledning
I min familie er vi 4 stykker og en hund. Mor, far, to barn og en hund. Til sammen tjener vi 1,2 millioner brutto i året.

Jeg jobber på treningssenter og tjener ca 2000kr mnd. Hvor mye jeg tjener kan variere hver måned, det kommer opp til hvor mye jeg får jobbet.

I måneden har jeg to helt faste utgifter det er 89kr på mobilforsikring, og 365 på reisetransport.

På mat og drikker har jeg 300 kr ut denne måneden å bruke på for eksempel lunsj, eller mat før skolen og før trening.

Klær og sko har jeg tatt med inn under Blackfriday for tenker å bruke penger på det da, i den kategorien har jeg også tatt med gaver for det håper jeg å få kjøpt når det er blackfriday for å få spart penger på julegaver.

På personlig pleie har jeg satt opp 150kr for det kan variere. Mediebruk og fritid har jeg satt opp 200kr.

Viss jeg skal på kino. I slutten av november skal jeg ha 341kr til gode.

Budsjettet for Desember er litt annerledes for da har jeg fått kjøpt de fleste gavene, og har mer penger å bruke på andre ting.

Utdrag
Regnskapsnotat for November og Desember:
På slutten av November og Desember har jeg satt opp regnskap for de to månedene og tatt utgangspunkt i budsjettet over min personlige økonomi.

Jeg har også frikort så skatt er ikke noe jeg betaler. Derfor står det samme beløpt på netto og brutto.

I regnskapet for begge månedene har jeg fått en del bonuser som er penger fra jul, penger for noe jeg har solgt og penger som jeg har fått fra mamma og pappa her og der.

Regnskapet i November ble det brukt mer penger på nesten alle postene som klær og sko, personlig pleie og gaver/blackfriday.

Post 1 brukte jeg ca 50kr mindre enn det var i budsjettet, noe som var litt uforventet.

På post 2 brukte jeg 249 kr når i budsjettet hadde jeg ikke satt opp noe for den måneden, grunnen til det er ikke noe spesifikk, kjøpte ikke noe på den posten som jeg egentlig hadde bruk for.

Personlig pleie ble det også brukt mer enn det var i budsjettet, men heller ingen grunn til det. Jeg brukte da 46kr over budsjettet.