Innledning
Den demokratiske republikken Kongo eller forkortet DR Kongo er det nest største landet i Afrika etter Algerie.

Den Demokratiske Republikken Kongo er det mest sentralt beliggende landet med tilgang til havet, grenser til ni land, har de største skogene, vannkraftpotensial og er blant annet et av de fire folkerikeste med innbyggertall på ca. 86 millioner i Afrika, og er også ett av verdens mest fattigste land.

DR Kongo stor ovenfor sult, manglende skolegang, tilgang til helsetjenester for mange ofre og masseflukt.

Hvordan er det mulig å være ett av verdens mest fattigste land når man har tilgang til så mye?

I denne artikkelen skal det drøftes om, hva er årsakene til at DR Kongo er et fattig land og er det mulig å komme seg ut av fattigdommen?

Formålet ved å skrive om fattigdommen til DR Kongo er at, mange land og mennesker lever i fattigdom i dag, de trenger hjelp og råd om hvordan de kan redusere fattigdommen.

Men først og fremst er det viktig å vite hvordan de havnet i denne situasjonen og hvordan kan de unngå å gjøre samme feil.

Utdrag
Kong Leopold II av Belgia hadde ambisjoner om å opprette sin en egen koloni, så Kong Leopold II benyttet seg av denne muligheten og tok DR Kongo under som sin egen eiendom, han tok til seg store rikdommer gjennom brutal misbruk i form av tvangsarbeid.

Under Kong Leopold II brutale styre mistet mellom fem og ti millioner mennesker livet sitt.

Da dette ble informert til resten av verden, måtte Kong Leopold II gi fra seg makten til det belgiske parlamentet i 1908.

DR Kongo fikk navnet, Belgisk Kongo og ble selvstendig i 1960. 5 år etter Kongos Selvstendighet, ble det uro igjen, den første Kongo-krigen brøt ut.

Den kongolesiske generalen Joseph Mobuto, grep makten over Belgiske Kongo og omdøpte landet til Zaïre.

Generalen Joseph Mobuto grunnla et undertrykkende diktatur og landet ble til et kleptokrati, et styresett ledet av ledere som stjeler fra landet på grunn av sin gitte makt.

Generalen Mobuto og hans nærmeste tok til seg store deler av landets verdier.

Folket i Kongo gjorde ett opprør mot generalen i 1996 som endte med at han i 1997 ble avsatt ved revolusjon.

Laurent Kabila tok over makten og endret navnet fra Zaïre til Den Demokratiske Republikken Kongo.