Hva er internett? | Norsk

Utdrag
Internett kommer fra engelsk og er navnet på et registrert varemerke dannet ved forkortelsen av Inter(national)nett(work).

Internett er et nettverk av nettverk som kobler datamaskiner sammen til at disse skal kunne kommunisere. Til at kommunikasjonen skal fungere, da må alle datamaskinene og programmer følge de samme protokollene, TCP/IP.

Opprinnelsen av internett stammer fra etter å utvikle en elektronisk datamaskin i 1950-tallet og et militærbyrå (ARPANET) var interessert i å skape forbindelser for å forsvare seg.

I 1969 opprettet ARPANET et nettverk av forbindelser mellom universiteter og regjeringen for å lette kommunikasjonen, men de hadde ikke tilgang til det fra hvor som helst i verden.

For å løse dette problemet måtte de bygge et trådløst nettverk som var i stand til å overføre datapakker via radio eller statelitt, og koble dette til ARPANET-nettverket. Dette ble kalt for Internetworking. For at datapakkene skulle være enkle å kommunisere, måtte datamaskiner følge de samme protokollene, og disse protokollene begynte å bli brukt i 1976.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå