Innledning
Det finnes forskjellige typer naturkatastrofer, og mange av dem er relatert til vær og klima. Orkaner, tornadoer og tørke er eksempler på slike katastrofer.

Andre former for naturkatastrofer kan skyldes kjernebevegelser i jorden. Vulkanutbrudd og jordplatetektonikk kan for eksempel føre til jordskjelv, og underjordiske jordskjelv kan igjen forårsake flodbølger.

I denne artikkelen vil jeg fokusere på flodbølger, spesielt fordi jeg befinner meg i et område som har opplevd en av historiens verste flodbølger. Jeg er for øyeblikket i Phuket, Thailand.

Innholdsfortegnelse
Innledning:
Flodbølger:
Hva Kunne Hindret Så Store øDeleggelser?

Utdrag
Som nevnt ble mer enn 250 000 mennesker rammet av den ødeleggende tsunamien andre juledag, og tusenvis er fortsatt savnet.

Mange familier mistet hjemmene sine, og ett år etter katastrofen bor fortsatt tusenvis i midlertidige skur eller telt.

Selv om det har vært et massivt internasjonalt hjelpeprogram for å bidra til gjenoppbyggingen av de ødelagte områdene, vil det ta lang tid å utbedre de omfattende ødeleggelsene.

I Thailand er det fortsatt mange husløse, muligens fordi turismen prioriteres høyt i områdene som ble hardest rammet.

Turismen er en viktig næringsvei i Thailand, og dette ble tydelig signalisert da myndighetene tilbød å betale for reise og opphold for de pårørende under minnestunden 2. juledag 2005.

Blant de nesten 6 000 som døde i Thailand var det også mange turister, inkludert 83 nordmenn, 46 dansker og nesten 600 svensker.

Dyreeksperter mener at flere dyr enn mennesker klarte å unnslippe tsunamien fordi de har sterkere sanser og var i stand til å føle at en fare truet og reagere raskere enn mennesker.

Det er vanskelig å forstå hvordan en så stor og brutal ulykke kunne skje så raskt. Vi kan bare forestille oss hvordan pårørende har taklet tapet, og hvordan naturen kan være så rå og brutal. Hvordan kan en flodbølge av vann gjøre så stor skade på så kort tid?