Fjern sidemålet fra norsk skole

Innledning
Kjære medelever. Jeg mener at man skal fjerne sidemålet fra norsk skole. Det er fordi det er et fag som kan være vanskelig for en del elever. Mange av oss elever får karaktersnittet sitt trukket ned av nynorskkarakteren hver termin. Og dette kan dessverre føre til at innsats og lærelysten hos ganske mange av oss elever minsker.

Utdrag
Årsaken til at lærelysten hos mange elever minsker er at skriftspråket nynorsk inneholder mye tungt stoff som gjør at det er et krevende språk å lære seg. Nynorsk er et viktig ledd i norsk språkhistorie. Det å ha kunnskap til historien og kulturen som ligger bak nynorsk syns jeg er viktig å lære, men jeg syns ikke vi trenger å lære selve språket.

De timene vi bruker på nynorsk, kunne vært bytta ut med et fag vi har mye større nytte for, som for eksempel et fag der vi lærer mer om voksenlivet eller psykisk helse. Det er litt dumt at vi kan si «Nei, tenk det, jeg kan dessverre ikke ane hvordan man betaler regninger, men nynorsk, det kan jeg!» Dessuten har vi ikke bruk for dette språket mer og det er få jobber som krever at vi har grunnlag i nynorsk.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå