«Falken» av Giovanni Boccaccio | Analyse

Innledning
«Falken» av Giovanni Boccaccio er en del av hans mest berømte verk: Dekameron. Det er en novelle, og denne historien er den niende historien på den femte dagen.

Fortellingen som blir fortalt handler om en ung adelsmann, Federigo degli Alberighi. Federigo har forelsket seg i den vakreste kvinnen med navn Giovanna.

Utdrag
Federigo er så forelsket og bruker alle sine penger på Giovanna selv om dette ikke ser ut til å fungere i starten og han sitter igjen uten penger. Han har en gård på landet sammen med falken hans . Giovannas mann blir syk og dør.

Giovanna og sønnen drar sammen ut til et hus som ligger like ved Fedrigo, og her blir sønnen til Giovanna og Fedrigo gode venner. Ikke lenge etterpå er det sønnen som blir syk, og han tenker at Falken er det eneste som vil få han frisk igjen.

Giovanna vet at Fedrigo er forelsket i henne, og at dette kan være en mulighet for å hjelpe sønnen med hans eneste ønske. Hun og venninnen drar så bort til Fedrigo, her blir de både servert mat og et hyggelig selskap.

Fedrigo er usikker på hva han skal servere de vakre kvinnene og konkluderer med at han er nødt til å drepe sin falk og servere den. Giovanna har sittet å grublet på hvordan hun skal få spurt om hun kan få falken med seg hjem til sin syke sønn, men tar seg til motet og spør.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå