Det skal lukte salami av hverdagene | Analyse

Innledning
Linn Skåber er en norsk skuespiller og forfatter. Hun debuterte som forfatter i 2018 med ungdomsboka Til ungdommen. I denne boken finner vi diktet «Det skal lukte salami av hverdagene».

Motivet til diktet er en ungdom som ikke godtar de nye endringene i hverdagen, inkludert at moren har fått seg ny type. Diktet kan handle om hvordan frustrasjon, savn, fortvilelse, sjalusi eller smerte føles.

Utdrag
Det er lite bruk av musikalske virkemidler i dette diktet, i forhold til andre dikt. Det eneste er gjentakelse, men det er brukt mye.

Gjentakelse skaper en rytme i diktet, og får godt fram følelsene til jeg-et. Ord som er gjentatt mye, og som har en vesentlig betydning for diktet er ordene ikke og skal.

«Det skal være vanlige leggetider og ikke sånn smisketid …», Dette hjelper godt med å få fram hvordan jeg-et mener ting skal være, og ikke være.

Motsetninger er det mest sentrale språklige virkemiddelet i diktet. Diktets jeg bruker motsetninger til å få fram hvordan det skal være, og ikke være.

«Det skal være vanlige leggetider og ikke sånn smisketid …». Jeg-et gjør dette ved å sette livet før, opp mot det nye livet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå