Innholdsfortegnelse
Om boken
Boken handler om
J. R. R. Tolkien
Andre bøker av Tolkien: (engelsknavn i parentes)
Synsvinkler
Skildringer
Personskildringer
Miljøskildringer
Vendepunkt og høydepunkt

Utdrag
Om boken
Selv om det er mange år siden J.R.R. Tolkiens roman "Hobbiten eller Der og Tilbake Igjen" først ble publisert i England i 1937, har den fortsatt en stor tilhengerskare over hele verden.

Som en fantasynovelle tar boken oss med på en magisk reise til Midgard, der vi møter en rekke fascinerende karakterer og opplever utallige eventyr.

Bokens omfang kan variere avhengig av størrelsen på boken og skrifttypen, men utgaven jeg har lest har 288 sider som tar oss med på en spennende reise gjennom fantasiverdenen Tolkien skapte.

Hobbiten er skrevet på engelsk, men har blitt oversatt til en rekke andre språk, og den norske utgaven ble utgitt av Tiden Norsk Forlag, mens den engelske utgaven ble publisert av Harper Collins.

Til tross for sin alder, er Hobbiten en tidløs fortelling som fortsetter å fascinere og inspirere lesere i alle aldre.

Gjennom Tolkiens fantastiske skriving, bringer boken oss til en verden av magi og eventyr, og lar oss drømme oss bort til en virkelighet fylt med mystikk og spenning.

Boken handler om
Bilbo, en fredfull hobbit, blir plutselig dratt med på en farefull reise østover i Midgard sammen med Gandalf og tretten dverger.

De søker å gjenvinne dvergenes kongerike i Ensomfjellet fra den onde dragen Smaug. På reisen må de overvinne mange hindringer og møte nye allierte og venner.

Kan de klare å gjenerobre Ensomfjellet og gjenopprette dvergenes kongedømme? Les boken og bli med på eventyret!

Dvergenes skatt, som var oppbevart inne i fjellet, ble tatt av dragen.

Nå har dvergene en plan om å drepe dragen og gjenerobre skatten som tilhører dem.

Vil de lykkes i å utføre denne farlige oppgaven, eller vil de møte en enda større motstand? Les videre og finn ut hva som skjer!