Sorg i bøkene, Ildens gåte av Henning Mankell

Innledning
I denne oppgaven skal jeg svare på problemstillinga; Hvordan fremstilles sorg i bøkene, Ildens gåte av Henning Mankell og Idas dans, en mors beretning av Gunnhild Corwin?

Temaet jeg vil fokusere på er sorg som en følge av å være pårørende for en som har en dødelig sykdom i to forskjellige miljøer.

I Ildens gåte er det ei jente som bor i Afrika som har aids, mens i Idas dans, en mors beretning er det ei jente i Norge som har kreft.

Jeg vil starte oppgaven med å definere tre viktige begreper og deretter vil jeg gå over til å presentere forfatterne og bøkene.

Videre presenterer jeg de litterære virkemidlene og sammenligner bøkene. Jeg avslutter med en oppsummering og konklusjon med svar på problemstillingen.

Innholdsfortegnelse
1. Innledning 2
2. Definisjon av begreper 2
- 2.1 Sorg 2
- 2.2 Aids 2
- 2.3 Akutt lymfatisk leukemi 3
3. Presentasjon av bøkene og forfatterne 3
- 3.1 Henning Mankell 3
- 3.2 Ildens gåte (bok) 3
- 3.3 Gunnhild Corwin 4
- 3.4 Idas dans, en mors beretning (bok) 5
4. Litterære virkemidler 5
5. Sammenligning av bøkene 6
- 5.1 Likheter 6
- 5.2 Ulikheter 7
6. Konklusjon 9
7. Kildeliste 10

Utdrag
Henning Mankell var en svensk forfatter og teaterregissør som levde fra 1948 til 2015. Han ble født i Stockholm og har vokst opp sammen med faren sin og sin eldre søster.

Mankell reiste og bodde mange steder i verden i løpet av livet sitt, og har dermed fått høre mange menneskers historier. Mange av disse historiene er inspirasjonen til bøkene hans.

Han er mest kjent for kriminalromanene sine om politietterforskeren Kurt Wallander. Ellers har han skrevet mange ungdomsbøker.

Mankell har hatt suksess, ikke bare i Sverige, men også internasjonalt og har blitt tildelt en rekke priser for de forskjellige verkene sine.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå