Innledning
Robert Jordan har oppnådd betydelig suksess med sin nyeste serie, kalt "Tidshjulet". Mange sier at han nå er en seriøs konkurrent til den anerkjente forfatteren J.R.R.

Tolkien. Men hvem er egentlig Robert Jordan, og hva gjør hans litteratur så tiltalende for lesere over hele verden?

Utdrag
I 1978, da Jordan var 30 år gammel, ble han involvert i en alvorlig ulykke som tvang ham til å tilbringe en lengre periode sengeliggende.

I løpet av denne tiden tok han opp igjen sin gamle interesse for lesing og begynte å lese bøker som "Huckleberry Finn" og "Tom Sawyer".

Gjennom denne gjenopplivingen av sin interesse for litteratur og lesing, ble Jordans lidenskap for skriving tent på nytt, og han tok en avgjørende beslutning.

Etter å ha lagt fra seg bøker av lignende sjanger, bestemte James seg for å forfølge sin egen lidenskap for skriving.

Han begynte å bruke pseudonymet Reagan O'Neil og utga sin første bok med tittelen "The Fallon Blood".

Handlingen i denne boken utspiller seg under den amerikanske revolusjonen og tar hovedsakelig sted i Charleston, South Carolina - Jordans fødested.

Jordan fulgte opp med to nye bøker, "The Fallon Pride" og "The Fallon Legacy", som fortsatte historien om etterkommerne av hovedpersonen i "The Fallon Blood".

Deretter utga han "The Cheyenne Raiders", som er satt til det ville vesten og utgitt under pseudonymet Jackson O'Reilly. Jordan har også brukt navnet Chan Lung tidligere i sin karriere.

I løpet av denne tiden møtte Jordan også Harriet McDougal, som selv var en vellykket forfatter fra forlaget Ace Books.

De to ble gift i 1979, og dedikasjonen "Til Harriet" kan bli funnet i fronten av mange av bøkene i "Tidshjulet"-serien.

Før utgivelsen av "Verdens Øye" (The Eye of the World) i februar 1990, holdt Jordan seg for det meste passiv siden de første fire bøkene i serien ikke ble så godt mottatt som han hadde håpet.

Men "Verdens Øye" markerte begynnelsen på en stor suksess for serien om "Tidshjulet", og Jordan ble mer populær blant leserne og fanklubben vokste.

Senere samme år, i desember, ble "Den Store Jakten på Hornet" (The Great Hunt) utgitt. Dette var en sjanger som Jordan ikke hadde skrevet tidligere, nemlig fantasy/eventyr, som han viste seg å mestre veldig godt.