Kunsten å myrde | Novelleanalyse | 5 i karakter

Innledning
Novellen "Kunsten å myrde" er skrevet av Cora Sandel. Den kommer fra novellesamlingen ¨Mange takk, doktor¨ og ble utgitt i 1935.

Den handler om kvinneproblematikk, tradisjoner og klasseskille som påvirker Germaine. Cora Sandel levde fra 1880 til 1974 og har skrevet både noveller og romaner.

Hun jobbet som forfatter og maler. Cora Sandel debuterte som forfatter i 1926 med boken "Alberte og Jakob". Den handler om en kvinne som forsøker å finne seg selv og sin frihet og hun bodde i mange år i Frankrike.

Utdrag
Novellen «Kunsten å myrde» begynner med at hovedperson Francine kommer på jobb rett etter begravelsen av sin mann. Novellen starter i nåtid.

Det første tilbakeblikket forteller om hvordan Francine fikk vite at Germaine er død. På denne måten får leseren både informasjon om hvordan Francine fikk beskjed, men også hvordan hun reagerte på sin kusines død.

I det andre tilbakeblikket får vi en beskrivelse av hvordan madam oppfattet Germaine’s død. Novellen beskriver Germain som en pen pike, men sjenert og tilbaketrukket og stille.

Dette gir oss et bilde av Germain som også Madam forestiller seg henne. I begynnelsen av novellen er Madam den eneste som synes det er trist at Germaine har tatt livet sitt.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå