En utrolig kul dame | Novelleanalyse | 6 i karakter

Innledning
Novellen «En utrolig kul dame» er skrevet av Marie Aubert i oktober 2016 som en del av hennes debutsamling «Kan jeg bli med deg hjem».

Før dette hadde hun vunnet novellekonkurransen «Littertur på Blå» i 2013 med «Bare gjør det». «Bare gjør det» er den første novelle i hennes debutsamling.

Novellesamlingen hennes mottok stor ros grunnet hennes litterære evne og menneskelige innsikt. Dette vises også i «En utrolig kul dame» og er representativ for novellene i samlingen. Teamet i novellen kan omhandle desperasjon.

Utdrag
Under novellen får vi få direkte beskrivelse av jeg-personen i novellen. Hun forteller blant annet at hun begynner å bli tynnere. Dette kommer som følge av løpingen hun bedriver.

Samtidig forteller novellen at hun har begynt å få grått hår, og barberer kroppen hennes for Mathias. Videre er det hint som kan indikere hennes alder.

Leseren får oppgitt at hun har en jobb, har grått hår og at hennes venn har fått barn. Tar en disse momentene i betraktning er det rimelig å anta at hun er i sene tjue-årene.

Denne tanken blir også styrket da jeg-personen snakker med Mathias om hans ansvarsområder; hans barn.

Jeg-personen forteller at det er deilig å snakke om «voksen problemer», fordi «det får henne til å virke voksen.». Dermed vil jeg si at jeg-personen er en tynn dame som ligger i sent tjueårene.

Deretter kan en se på den indirekte beskrivelsen av jeg-personen i novellen. Tidlig i novellen ser leseren at jeg-personen bryr seg i stor grad om Mathias og hans meninger.

Det står at hun barberer seg, selv om Mathias forteller at dette ikke er nødvending. Å bry seg så mye en person kan også komme som et resultat av at hun er desparet etter å ha noen.

En kan si at hun innerst inne vet hvordan Mathias vil ha forholdet deres, men lyver til seg selv fordi hun er desperat.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå