Innledning
Anne Karin Elstad var en av Norges mest populære forfattere i slutten av 1900-tallet, og hennes verk fikk stor anerkjennelse i løpet av hennes levetid.

Hun hadde en stor og trofast leserskare som var fascinert av hennes skildringer av livet i Norge gjennom ulike historiske perioder.

Utdrag
Anne Karin Elstad er en norsk forfatter som har skrevet noen av de mest populære bøkene siden slutten av 1900-tallet, og har fått anerkjennelse og ros for sitt arbeid gjennom livet.

I flere av romanene hennes, som "Maria, Maria", kan man se at hun bruker sine egne opplevelser som inspirasjon til karakterenes historier.

I "Julie" opplever hovedpersonen tapet av både søsteren og beste venninnen, som fører til en følelse av alt er ødelagt.

I "Magret" handler historien om en kvinne som uventet blir gravid, noe som igjen kan ha forbindelse med en mor og barn.

Selv om Elstad fortsatt er i live i dag, skriver hun ofte om nåtidige hendelser. Hun ble offisielt anerkjent som forfatter i 1986, selv om hun debuterte med romanen "Folket på Innhaug" allerede i 1976.

Elstads forfatterskap er dominert av kvinneskikkelser. Disse er ofte beskrevet som emosjonelle og sårbare, men samtidig tilbakeholdne og usikre.

Selv om dette selvsagt ikke gjelder alle kvinner, er det nettopp slike kvinner som Elstad fokuserte på.

Mange av hennes hovedpersoner blir utnyttet eller undertrykt av sine ektemenn, men turde ikke åpenlyst si fra om det.

En av hennes kjennetegn som forfatter var bruken av en blanding av bokmål og dialekt, noe som gir teksten en mer autentisk tone.

Noen kritikere har også påpekt at hennes bruk av komma og tegnsetting var noe slurvete, noe som kan ha bidratt til en mer personlig tone i teksten.