Steiner i verdens-rommet | Oppgave

Innledning
I dette hefte tar vi for oss litt forskjellig. Du skal blant annet få lære om de kjente steinene i verdens-rommet. Selv om oppgaven vi fikk utdelt ba oss om å ta for oss noen spesielle tema.

Så valgte vi og legge på litt ekstra. Det du ikke vet, lærer du her. Og det du vet, lærer du en ekstra gang. Bli med på en lære rik reise igjennom verdens-rommet, og lær deg mye forskjellige om blant annet steinene.

Innholdsfortegnelse
- Steiner i verdens-rommet
- Asteroider
- Kometer
- Meteoritter
- Meteorer
- Litt om det ytre rom
- Nordlyset
- Nordlysets utseende
- Meteoroider

Utdrag
Asteroider er små planeter, spesielt de som befinner seg i det indre solsystemet . De største av disse har også blitt kalt planetoider.

Disse begrepene har historisk sett blitt brukt om alle astronomiske legemer i bane rundt solen som ikke har noen form for planetskive, og som heller ikke har blitt observert å ha de karakteristiske egenskapene til en aktiv komet.

Etter hvert som små planetene i det ytre solsystemet ble oppdaget, ble det volatil-baserte overflatene funnet å ligne mer på kometer og ble derfor ofte skilt fra tradisjonelle asteroider.

Begrepet asteroide brukes nå primært om de smålegemeene i det indre solsystemet, og sammen med kentaurer, neptuntrojanere og transneptunske i det ytre solsystemet, tilhører de gruppen små planeter I denne artikkelen omfatter begrepet asteroider småplanetene i det indre solsystemet.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå