Psykologi | Black Swan | 5 i karakter

Innledning
Den kritikerroste filmen Black Swan er en psykologisk thriller fra 2010 som finner sted i New York City.

Filmen forteller historien til ballerinaen Nina Sayers, som sliter med det harde psykiske og fysiske presset i det kompetitive dansemiljøet hun er en del av.

Nina Sayers blir spilt av Natalie Portman, som vant en rekke prestisjefulle priser for sin opptreden som filmens hovedrolle, blant annet en Oscar for beste skuespillerinne.

Portman har også en psykologigrad fra Harvard University, noe som sikkert hjalp henne med å forstå karakteren hennes bedre og å spille så bra som mulig i rollen hennes som en psykisk syk person.

Innholdsfortegnelse
Black Swan
Arv og miljø
Motivasjon, mestring og kreativitet

Utdrag
Nina vokser opp en mor(Erica) som er tidligere danser, slik som Nina, men hun var dessverre ikke like suksessfull. Erica sier at hun ga opp karrieren sin når hun fikk Nina.

Derfor lever hun utvilsomt gjennom Nina og tar del og valg i omtrent alle aspekter av Ninas liv, til tross for at Nina er en voksen som burde ta sine egne valg.

Erica er veldig overbeskyttende og kontrollerende, og etter det vi får vite i filmen, er ikke Ninas far tilstedeværende, som betyr at Erica har oppdratt henne alene, og Nina mangler en farsfigur.

Ninas rom er fylt med kosedyr og malt i barnslige farger, ikke ulikt en liten jentes rom. Det virker ikke som om at noe har forandret seg i Ninas liv bortsett siden barndommen, hverken hjemme eller på fritiden.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå