Er NATO til skade for Norges fremtid?

Innledning
Teksten «Den livsfarlige serviliteten» er skrevet av Mette Kongshem. Det er en kronikk, kronikken ble publisert fredag 2.november 2018 i avisen klassekampen. Teksten handler om den pågående NATO øvelsen i Norge og atomvåpenkappløpet. Mette Kongshem er en tidligere norsk diplomat og politiker så hun har mye erfaring innenfor utenrikspolitikk. (Wikipedia)

Utdrag
Teksten handler om atomvåpenrustningen og den pågående NATO-øvelsen. Kongshem sier Norge og Norden nå blir et oppmarsjområde for en mulig stormakts konfrontasjons med Russland. Hun sier vi nå forholder oss til Trumps USAs og deres sikkerhetspolitikk, og at vi har latt de få et enda sterkere fotavtrykk i landet vårt.

Den pågående øvelsen «Trident juncture», er den største krigsleken på norsk jord, og konsekvensene av det er noe hun frykter. Hun er veldig skeptisk til NATO, og hva som nå foregår.

Kongshem synes det er risikabelt at USA har den posisjonen de har, og at USA trekker seg ut av INF avtalen. Denne avtalen forbyr USA og Russland å produsere og utplassere landbaserte mellomdistanseraketter.

Hun stiller spørsmålet, «er Norges forsvars-og sikkerhetspolitikk et resultat av regjeringspartienes dype innsikt, eller er vi brikker på et amerikansk sjakkbrett?» (Kongshem, 2018). Hun er i stor tvil om politikerne er sikre på hva de gjør og om dette er til Norges beste.

Hun frykter de ikke helt klarer å se alvoret i denne situasjonen fordi generalsekretæren er en kjent norsk politiker. Denne teksten er skrevet på hennes bekymring for Trident juncture og hva konsekvensene av dette kan være.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå