‘Vil noko meier’ | Analyse | 5 i karakter

Innledning
«Vil noko meier» er en annonse for (NHH) Norges handelshøgskole, og som er blant Europes ledende handelshøyskole innenfor næringsliv og økonomi.

Annonsen ble publisert i 15.05.2020. Mens teksten «Der hendene mine lærer meg eit nytt syn på verda» er et utdrag fra sakprosaboka

«Med berre nevane» som ble skrevet av Siri Helle. Boka ble skrevet som et forsvar for praktisk arbeid som ble utgitt i 2020.

Anonsen «Vil noko meier» er en sammensatt tekst med utgangspunktet at den skal tiltrekke en type elever til å studere ved NHH.

Utdrag
Teksten under bildet forklarer at skolen er for di som vil har mer, dvs. de som vil lage noe selv og sete krav til seg selv, også for dem som er dyktige, hardtarbeidende og ambisiøse som vil gjøre ting som de trodde at det er umulig å oppnå.

Mens Utdraget «Der hendene mine lærer meg eit nytt syn på verda» starter med tre spørsmål som visser oss hvor viktig praktisk arbeidet er.

Og hvordan samfunnet forandrer seg fra å vare mer praktiske til å vare latt, altså fra produsenter til konsumenter. Siri Helle med dette utdraget vil at håndverk og yrke arbeid skal rettverdistillet som studiearbeid, slik at folk skal gjøre det.

Mange benytter å handle fra de som driver med håndverk, altså de som starter med en liten bedrift, fordi de har ikke CE-merket.

Mange folk i dag klarer nesten ingenting som folk gjorde før. Siri Helle sier at før så lagde man mange ting selv som for eks: lindebesttau.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå