Refleksjonsoppgave i religion

Innledning
«I starten var det blikking og fnising. Så kommentarer, spytting, slag.» [...] «Føler meg for mye norsk for utlendinger og for mye utlending for de norske.

Jeg kan liksom aldri være den ekte meg». Slik starter teaterstykket «Utafor» av Svein Tindberg – en rørende forestilling som handler om det å bli holdt utenfor. Vi møter fire ulike ungdommer som temaet slettes ikke er fremmed for.

Utdrag
Per Hansen fra Nøtterøy konverterte til Islam og endra navn til Yousef. Tor ifra Oslo er en såkalt «jødefaen», som påpeker at han hadde vært i konsentrasjonsleir i dag, om han hadde vært en jødisk Oslo-gutt fra 1938. Faten var den første programlederen i Skandinavia til å bruke hijab, og for det fikk programmet rekordmange klager.

Siri var en deltager på AUFs sommerleir idet Breivik angrep Utøya.

Videre i teaterstykket beskrives flere av deres situasjoner, det være seg ett brått tap av noen å være med, det å konstant bli ignorert eller det å diskrimineres grunnet enkelte trekk.

Det alle situasjonene har til felles, er følelsen å være ekskludert. Det er som om man blir glemt, som om man ikke eksisterer, og sånn som gjør at noen kan si «Eg har ofte tenkt å ta livet av meg fordi eg ikkje er verd noko». De fire menneskene deler rett og slett følelsen av å være utenfor, og dette skulle lede dem på veien mot ekstremisme.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå