Utdrag
Jeg skal ta en firehjulskontroll, på en Volkswagen UP 2012.

Første jeg gjør er å ta arbeidsordre lese av arbeidsoppgaven og sjekke om jeg må gjøre noe annet før jeg tar firehjulskontrollen, for eksempel skifte endeledd eller noe annet som krever justering på nytt, det er alltid viktig å lese arbeidsoppgaven, så tar jeg med meg setetrekk.

Jeg tar meg en runde rundt bilen for må se til skader og eventuelt om alt er i orden for eksempel at alle hjulene har luft i seg, dette sikrer min helse og kundens eiendom.

Når dette er gjort setter jeg settetrekket og vasker berøringsoverflatene med antibakterielt middel dette er for å sikre at jeg ikke blir smittet og dette må jeg gjøre også når jeg er ferdig med arbeidet så kunden ikke blir smittet av meg.

Jeg setter meg i bilen slår på tenning og sikrer at ingen varsler er på for eksempel (lavt oljenivå), da må jeg eventuelt ut av bilen igjen og sjekke oljenivået.

Om alt er i orden kan jeg skrive ned kilometerstand i arbeidsorder.

Starte bilen og høre etter ulyd så sette bilen i gir, så kjøre bilen en prøvetur for å høre etter ulyder og få en oppfatning av hvordan bilen oppfører seg i veien.

Om alt er i orden er det på tide å kjøre den inn i verkstedet.

nå starter arbeidet med firehjulskontrollen. det første man skal gjøre er å justere dekktrykk riktig.

De fleste bilene har dette skrevet på døra eller i tanklokket. I mitt tilfelle sto det på tanklokket, bilens dekkdimensjon var 185/50R16, i tanklokket refererte det til 2 bar foran og 1,8bar bak for normallast.

Det å justere dekktrykker er et av de viktigste punktene i hele firehjulskontrollen.

Dette er fordi det å sette dekktrykket riktig justerer dekkets posisjon riktig, for at firehjulsmålingen skal være korrekt og presis, når man fyller på dekktrykk må man ha på seg hørselvern, briller for støv som kan treffe øynene med luft trykket og hansker.

Bilen må heises også opp i vanlig to søylebukk for å sjekke slakk i kuler og foringer disse vil ha en stor betydning for firehjulmålingen Så setter man bilen opp i fire søyler bukken. Man skal da ha på seg hørselvern og hansker.