Oppgåve A1 | And Ntwali Nkuranyabahizi

Innledning
Jamal brukar et veldig typisk uformell språk som kjem frå unge i dag. Han seier at han er frå Stovner og det er Getto plassen av Oslo. Det er eit fleirkulturelt område med folk frå heila verda. Det er sosiolekt for viss du bor i Oslo då snakkar du med en anna versjon av talespråket. Der han kjem frå er det ganske vanleg å snakka sånn han.

Kommer mykje banning når han snakkar. Det er ikkje så vanleg når eg skriv.

Han brukar også ord frå vårt norsk språk med blanding av utanlandske ord. Da brukar han ord som Kæber, tæze, potet og sjofer. Kæbe betyr jente eller hore. Tæze betyr å banka nokon. Potet det er eit ord for nordmann. Sjofe betyr å sjå, sjekke og sjå på dette. Det er eit etonlekt som er eit gruppespråk. I dette tilfelle blir det kalla for Kebabnorsk.

Utdrag
Grammatikken hans er ikkje så bra, eit eksempel er at han skrivar en dikt når dikt er eit inkjekjønnsord. Det er det ein stor forskjell mellom korleis eg skrivar og korleis han snakkar. Eg pleiar å skrive rett, når det skal være ein, ei eller et. Jamal har mange spørsmål i teksten sin. Eksempel «så liksom jeg kan prate på mikrofon om livet mitt og folk hører på hva jeg sier, skjønner du?» Eg gjer nesten aldri det når eg skriv, med mindre eg ska spør eit spørsmål. Når eg snakkar så pleiar eg å si «fatte du?».

Når han snakkar så leser du at han har tenkt mykje på det. Han skriv at han ikkje likar den nye T.U.V meir sidan nokon har endra så mykje på den. Han snakkar på ein måte der det blir litt emosjonelt. Han brukar banninga på å uttrykka dei følelsane, han føler rundt temaet. Det er ganske bra. Eg veit at eg aldri kunne klart å skrive på den måten å få nokon til å tenke så mykje.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå