Innledning
Filmen er en dramatisering av det mest omfattende ranet i norsk historie, der 11 tungt bevæpnede menn utkledd som en beredskapstropp forsøker å rane Norsk Kontantservice sin tellesentral, Nokas. Handlingen i filmen følger hendelsene i kronologisk rekkefølge, men viser også parallellhandling.

Det er kun ett unntak i filmen, der man hopper fem minutter tilbake i tid, til da patruljebilen er ute og kjører og både ranerne og politiet bruker samme radiokanal. Filmen gir et innblikk i hvordan dette dramatiske ranet foregikk og hvordan det påvirket de involverte.

Utdrag
Filmmusikken som ble brukt i filmen var med på å skape spenning og hadde stor effekt på publikum. Før selve ranet starter, følger vi Winther Schumann og hans angst blir uttrykt gjennom et velskapt lydbilde hvor hans nervøse pust fungerer som grunnleggende lyd.

Jeg vil absolutt anbefale denne filmen til andre. Jeg likte den veldig godt på grunn av den konstante spenningen gjennom hele filmen. Det var også interessant og fascinerende å se hvordan ranet utspilte seg.