Innledning
Fredag 13. mars besluttet regjeringen at alle skolene i Norge skulle stenges for å prøve å stanse spredningen av koronaviruset.

Regjeringen vedtok i første omgang at skolen skulle være stengt i to uker, men har nylig vedtatt at de ikke åpner før 13. april, altså mandagen etter påskeferien.

Da beskjeden om at skolen ble stengt kom, var det mange som tenkte at vi skulle ha «fri» i to uker, men fri ble tvert imot.

Skapene på skolen skulle tømmes, og alle bøkene skulle med hjem. Hverdagen skulle være som vanlig, man skulle stå opp til vanlig tid, jobbe med fagene som sto på timeplanen og levere inn oppgaver og lekser hver dag.

Utdrag
Alt av prøver burde vært utsatt eller bare kansellert i denne unntakstilstanden vi er i, men slik blir det nok ikke. De fleste prøver og skrivedager går som normalt, men hjemmefra. Da er nok fristelsen for å jukse litt, ganske stor hos mange.

For eksempel hvis man skal ha en matteprøve der man ikke får lov til å bruke kalkulator, men velger å jukse og bruker kalkulator på én oppgave, får det sannsynligvis ikke så stor betydning.

Men dersom man pleier å få 3ér på prøver i matematikk, og jukser mye på en hjemmeprøve sånn man får 6ér, blir nok læreren litt mistenkelig.

Prøvene må nok gå som normalt for at lærerne skal få et godt nok vurderingsgrunnlag for den enkelte elev.

Sidene prøvene blir holdt hjemme, uten en lærer til å kontrollere om man jukser eller ikke, teller ikke alle prøvene like mye som de normalt ville gjort.

Det kan være positivt nå som vi er i denne litt spesielle situasjonen som ikke alle har satt seg helt inn i enda.