Har det norske folk for dårlige holdninger til alkohol og promillekjøring?

Innledning
Det norske folk er for uvitende om alkohol og dets virkning i kroppen og på veien. Er alkoholpresset i tidlig alder grunnen til dette? Og bør tiltak som reduserte skjenketider, flyttet russefeiring og alkolås på bilen innføres? Burde hele holdningen til alkohol endres, eller vil et større fokus i dagliglivet og media være nok?

Utdrag
Øyvind Meistad mener at ved å flytte russetiden fra nåværende tidspunkt til heller å starte den 17. mai og å senke skjenketidene er gode forslag til hva som må gjøres for å forbedre situasjonen. Dette vil heller forverre situasjonen, da det vil føre til mange sinte mennesker. 17. mai er for de fleste russ russetidens høydepunkt, feiringens klimaks.

Flyttes russetiden til å starte med denne dagen vil det bare gå nedover derifra, og det vil ikke stoppe drikkekulturen i mai. Dessuten finnes det alternativer til dem som ønsker å være rusfrie i russetiden.

Påvirkes du allikevel av dine medruss til å drikke alkohol i denne perioden, selv om du ikke gjør det til vanlig, vil ikke det nødvendigvis føre til at man kjører alkoholpåvirket.

Det å slippe å være sjåfør for alkoholpåvirkede medruss er ofte grunnen til at de ønsker å drikke selv. Videre vil ikke det å redusere skjenketiden ha stor funksjon da folk vil velge å reise hjem tidligere, fortsatt alkoholpåvirket, bare med mer trafikk på veiene.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå