Har det norske folk for dårlige holdninger til alkohol og promillekjøring?

Innledning
Det norske folk er for uvitende om alkohol og dets virkning i kroppen og på veien. Er alkoholpresset i tidlig alder grunnen til dette? Og bør tiltak som reduserte skjenketider, flyttet russefeiring og alkolås på bilen innføres? Burde hele holdningen til alkohol endres, eller vil et større fokus i dagliglivet og media være nok?

Utdrag
Øyvind Meistad mener at ved å flytte russetiden fra nåværende tidspunkt til heller å starte den 17. mai og å senke skjenketidene er gode forslag til hva som må gjøres for å forbedre situasjonen. Dette vil heller forverre situasjonen, da det vil føre til mange sinte mennesker. 17. mai er for de fleste russ russetidens høydepunkt, feiringens klimaks.

Flyttes russetiden til å starte med denne dagen vil det bare gå nedover derifra, og det vil ikke stoppe drikkekulturen i mai. Dessuten finnes det alternativer til dem som ønsker å være rusfrie i russetiden.

Påvirkes du allikevel av dine medruss til å drikke alkohol i denne perioden, selv om du ikke gjør det til vanlig, vil ikke det nødvendigvis føre til at man kjører alkoholpåvirket.

Det å slippe å være sjåfør for alkoholpåvirkede medruss er ofte grunnen til at de ønsker å drikke selv. Videre vil ikke det å redusere skjenketiden ha stor funksjon da folk vil velge å reise hjem tidligere, fortsatt alkoholpåvirket, bare med mer trafikk på veiene.

Få gratis tilgang til oppgaven

Last opp en av dine egne oppgaver og få tilgang til denne. Det tar bare 2 minutter