Innledning
Nå i verden, har nesten alle tilganger til en smart mobil, vanlig mobil, Datamaskin eller noe annen elektronikk.

Men hva er det som er lik for alle 7.7 milliarder personer? Det er Coltan som kommer fra Kongo. Coltan er en forkortelse for columbite-tantalite, en metallmalm.

Når raffinert, blir Coltan et varmebestandig pulver, metallisk tantal, som har unike egenskaper for lagring av elektrisk ladning.

Innholdsfortegnelse
Kongo var Koloni til Belgia fra 1908-1960.
- Den første Kongokrigen: Oktober 1996 – Mai 1997.
- 1998 – 2003: Den andre Kongo Krigen.
- Globalisering i DR Kongo:
- Konsekvensen for natur og mennesker(ungdommer):
- Bærekraftighet:
- Løsningene:
- Hva må DR Kongo gjøre for å bli en ‘’In Development Country’’?
- Hvordan kan vi enkelt personer bidra?
- Kilder:

Utdrag
Post-Mobutu-fasen i Kongos historie kan ikke forstås uten å ta med i nabolandene, og det rwandiske folkemordet i 1994 var gnisten som tente den regionale brannen.

I det rwandiske folkemordet ledet hutu-maktgrupper (Interhamwe) massedrap på tutsier og hutuer (som bekjempet for fred), de drepte 800 000 mennesker på omtrent 100 dager.

Som svar, den Tutsi-ledede Rwandan Patriotic Front, eller RPF, kastet den Rwandiske Hutu – Regjeringen.

Omtrent 50 000 mennesker døde av Cholera på denne tiden. Under og etter folkemordet strømmet anslagsvis to millioner flyktninger, for det meste hutuer til DR Kongo (Zaire).

Rwanda invaderer Zaire, i et forsøk på å utrydde opprørsgrupper som søker tilflukt der, og utløser den første Kongo-Krigen. Detter trekker inn nabolandene Uganda, Angola, Zambia og andre væpnede grupper.

Den første Kongokrigen slutter gradvis ettersom Mobutu blir avsatt av opprørsleder Laurent Kabila

som erklærer seg President og omorganiserer Zaire som Den demokratiske Republikken Kongo. Det er estimert at mer enn 1 millioner mennesker døde under den første Kongo Krigen.

1998 – 2003: Den andre Kongo Krigen.
Den andre Kongo-Krigen begynner med et opprør ledet av etniske Tusti-minoritetsstyrker i den østlige DRC.

Rwandisk støtte driver en marsj vestover, mens Zimbabwe, Namibia, Angola og andre støtter Kabila Styrker.

Frede oppnåddes i 2003, men krigen dødelige arv kjennes fortsatt gjennom etnisk vold, ustabilitet og ekstrem fattigdom – alt dette definerer Kongos historie til i dag.

Anslag for antall døde under krigen og ettervirkningen varierer mellom 1 og 5 millioner mennesker.

Siden sin uavhengighet fra Belgia, har DR Kongo vært et symbol av korrupsjon og konflikt. Dette har laget en svart marked over alle mineraler i DR Kongo, nemlig Coltan som er mest solgt.

Globalisering i DR Kongo:
Antall forbrukere av elektronikk av økt på en eksponentiell, dette gjør at Coltan er mer viktigere enn noensinne for store selskaper som: IPhone, Samsung, Microsoft.


Hva har egentlig gått galt her for DR Kongo? Krig, Konflikt og fattigdom har gjort de mye enklere for ulovlig organisasjoner å drive disse markedene.

Kina har nesten tatt over DR Kongo med sine billige klær, vei produksjon og rask internett, mange tror at dette er bra for
DR Kongo, men det er ikke så mye sammenlignet med hva de taper.