Barnebruder | Aksepterer du det

Innledning
Hvert år blir over 15 millioner jenter i verden gift som barn. Over 700 millioner jenter og kvinner som lever i dag, ble giftet bort som barn.

Det tilsvarer 10 prosent av verdens befolkning. Barneekteskap er i dag en av de største hindringene for skolegang og likestilling for jenter – og for utvikling i fattige land.

Det er et grovt brudd på barns rettigheter og et globalt problem som går på tvers land, kulturer, religioner og etnisk tilhørighet.

Barneekteskap rammer flest jenter i Sør-Asia og i Afrika sør for Sahara, men det finnes barnebruder i alle regioner i verden. Hvordan kan verden hindre disse grusomme ekteskapene, og hva gjør Norge for å stoppe det?

Innholdsfortegnelse
Norsk vurdering- uke 45
Oppgave:
- Del 1:
- Del 2:
Barnebruder- aksepterer du det?

Utdrag
Videre blir svært mange tvunget inn i en seksuell relasjon og voksenrolle, og det er stor risiko for vold i hjemmet. Tenk hvor grusomt det må være for jenter å oppleve dette!

Mange jenter må også slutte på skolen, enten som følge av ekteskapet eller påfølgende graviditet.

Skolegang nøkkelen til å bryte ut av fattigdom, og jentene fratas denne muligheten. Ufyselig. Barneekteskap er med på å opprettholde kjønnsforskjeller og stereotypier. Jentene fratas mulighetene som guttene har til å delta i samfunnet som å jobbe.

Bytt til nytt Last opp en av dine oppgaver, og få tilgang til denne oppgaven
  • Oppgaven blir kvalitetssjekket
  • Vent i opptil 1 time
  • 1 nedlastning
  • Minst 5 i karakter
Premium Fast lav pris pr. måned Få tilgang nå